2008-10-10

Replik i dagens VLT, nu ej kortad

Jag brukar inte replikera alla angrepp på oss socialdemokrater, utan föredrar att debattera med relevanta aktörer, men ibland kan jag inte låta bli.

Vlt kortade den lite i tidningen. Har är den som jag skickade in den.


"Det är vår uppgift att kritisera regeringen och ge alternativ


Sverigedemokraten Roberth Ström ondgör sig över att vi socialdemokrater kritiserar regeringen (VLT den 3 oktober). Man undrar om länets borgerliga ledamöter vill ha draghjälp från det hållet?

Vi är det största oppositionspartiet. Det är vår uppgift att kritisera regeringen och ge alternativ. Att det upprör Ström kommer inte att hindra oss.

Han menar också att alla ökade socialbidrag går till invandrare. Som vanligt vill sverigedemokrater skylla allt ont på invandrare som grupp. Det är ju regeringens orättvisa politik som bland annat fått en halv miljon att lämna a-kassan som gör att socialbidragen ökar! Problemet är regeringen, inte invandrarna.

Arbetslösheten ökar enligt regeringens egna prognoser. Det Ström föraktfullt kallar Ams-åtgärder är precis vad som behövs nu när konjunkturen vänder och människor behöver höja sin kompetens.

Vi vill föra en politik där välfärd går före skattesänkningar. Det är viktigare att investera i skola, vård och omsorg i Surahammar, Skinnskatteberg och Fagersta än att dela ut gigantiska skattesänkningar och rabatterade hushållstjänster till höginkomsttagare i Djursholm, Täby och Danderyd.


Olle Thorell
riksdagsledamot "

Inga kommentarer: