2008-10-29

Embargot mot kuba


Diskuteras i generalförsamlingen. USA har sen många år ett ensidigt handelsembargo mot Kuba. Ett embargo som verkligen spelat ut sin roll, om det nu någonsin har haft nån vettig roll. I princip alla länder röstar för att embargot ska lyftas, Sverige också. Det innebär förstås inte att man därför sanktionerar kommuniststyret på Kuba.
I och för sig kan jag förstå att man i ett valår inte kan lyfta embargot mot Kuba. Särskilt då Florida (där massvis med exilkubaner bor, och röstar) är en stat som är en sk swingstate som spelar jätteroll i presidentvalet. Partitaktik o strategi vinner över sunt förnuft. Trist, men inte ologiskt eller särskilt överraskande.
Valet för övrigt är ju förstås helt dominerande i media här. Nyheterna handlar inte om mycket annat. Alla siffror tyder på en storseger för Obama, men som alltid är osvuret bäst, och det kan nog bli jämnare än väntat. Mitt tips är dock fortfarande att nästa president kommer att heta Barack Hussein Obama.
Dagarna här ägnar vi åt att följa debatter, förhandlingar och seminarier i FN huset. Vi får också diverse föredragningar av svensk personal på FN-representationen (som i princip är en svensk FN-ambassad) Intressant och givande, även om det är mycket info att smälta varje dag.

Inga kommentarer: