2008-10-27

Pers om Palin....man kan bli trött av mindre

Så här skriver Anders H Pers om Sarah Palin i dagens vlt:
"Sarah Palin är som tjejerna på bruken i Västmanland.
Frimodig, slagfärdig, fräsch. Alaskas första kvinnliga guvernör och nu republikanernas vicepresident­kandidat är den här valkampanjens ­roligaste överraskning. Folkligt, festligt, fullspikat var hon drar fram. På ett par veckor har hon också tagit grepp om flera av sakfrågorna i valet, som hon tidigare knappast hade anledning att bry sig om. Många ogillar Sarah Palin, men utan henne skulle John McCain ha hamnat i medieskuggan. Nu har han kanske fortfarande en chans att vinna Vita huset."
Ojojoj. Det var nog den sämsta analys jag läst på ett tag. Dels så stämmer den inte överhuvudtaget. Palin verkar var på väg att förlora valet åt McCain. Hon får uppmärksamhet i media, visst. Men oftast så driver man med henne, hennes extrema åsikter och nästan provocerande okunskap om viktiga frågor (läs utrikespolitik). Dessutom så klingar det lite gubbsjukt om jämförelsen med " de frimodiga fräscha tjejerna på bruken". Förolämpande för kvinnor i bruksorter som jämförs med kreationisten (hon tror alltså inte på evolutionen, gud skapade faktiskt jorden på 7 dagar etc) och abortmotståndaren (kvinnor ska tvingas föda oavsett ålder och om de är offer för väldtäkt) Sarah Palin.
Mycket är märkligt i amerikansk politik. Det som vore läskigt på riktigt vore om McCain (72år) vann och om sedan Palin skulle bli president. Läskigt!

Inga kommentarer: