2008-10-10

Duo eller trio 2010?

Har förstått att det fördjupade samarbetet med MP orsakar reaktioner på hemmaplan, inom och utom partiet.
Jag förstår inte hur man kan vara så överraskad av att S tydliggör det man sagt under snart ett års tid. Vi ska i god tid före valet presentera för väljarna vad de kan förvänta sig om oppositionen vinner valet 2010. Att vi inte kan ha vänsterpartiet med i ett fördjupat samarbete/framtida regering, så länge som de inte ställer upp på budgetlagen och helhjärtat står bakom en ansvarsfull ekonomisk politik, är ju inte heller direkt något som kommer som en blixt från klar himmel. Kommentarer som att (S) kickar/mobbar/fryser ut Vänsterpartiet är inte överhuvudtaget relevanta. Det är ju V som har valt att inte ställa upp på de premisser som gäller, hittills.
MP å andra sidan anser jag är mer trovärdiga. De har insett att man inte har mer pengar att röra sig med än vad som finns, de har slopat sitt utträdeskrav ur EU och har inga planer på att försämra arbetsrätten, eller slå sig i lag med borgarna i riksdagen före valet. De står för en modernare, mer ansvarsfull och långsiktigt hållbar politik helt enkelt.

Att sedan det finns en skepsis mot MP inom arbetarrörelsen är jag full medveten om, men den bygger ofta på gamla synder och förutfattade meningar. Vi har inte egen majoritet, vi lär inte få det i valet heller, och det mest rimliga är att i god tid hitta goda samarbetspartners och berätta det för väljarna.
Bollen är nu på vänsterns planhalva, vad jag förstår är inga dörrar stängda och vi kommer att fortsätta samtala med dem.
Men det är klart, media vill gärna få det hela till att det är en maktkamp som pågår och att politiken är en strid, en fajt där man använder alla tricks i boken för att utmanövrera både vänner och fiender.
Riktigt så är det ju inte.

Inga kommentarer: