2006-10-11

Moral för ministrar 1.02


Bilden har inget samband med texten nedan .... jo förresten, Findus har inte heller betalat TV-licensen. Men å andra sidan har han inte betalat svart för tjänster i hemmet. Han blir servad helt gratis.

Kulturministern har inte betalt tv-licensen på sexton år.
Suck.
Public service är beroende av att man finansieras av avgifter. 9 av 10 svenskar drar sitt strå till stacken och är med. Inte Chiló, hon anser tydligen att det inte gäller henne. Som den marknadsliberala Timbrotorped hon är så anser hon sig tydligen stå över nåt så futtigt som att betala TV-licensen, hon gillade förmodligen inte att SVT och SR finansieras av offentliga medel så då tyckte hon inte att hon behövde betala.
Intressant logik.
Lika logiskt vore om man gav tusan att stanna vid övergångsställen för att jag tycker att det sinkar en för mycket, eller om man tyckte att bensinskatten är för hög så kör man från macken utan att betala.
Dagens lektion i moral för ministrar:
Man får ska betala avgifter och skatter även om man inte gillar dem.
En annan intressant liten knorr på hela debatten är att Bildt inte alls upprör sig på samma sätt som Reinfeldt över att ministrarna betalat svart.
Gamla moderater och nya moderater verkar inte alltid se på saker på samma sätt. Intressant. Lycka till med att komma överens runt regeringssammanträdena!

Inga kommentarer: