2005-11-30

Puckad pastor,prillig påve och villiga västeråsare

Pastor Åke Green blev friad av högsta domstolen. Han kan nu fortsätta orera om vad han vill i sin predikstol. Utan tvekan kommer han att fortsätta sprida sitt hatfyllda budskap. Suck... Priset för religions- och yttrandefriheten är högt. Jag är kluven. Yttrandefrihet och religionsfrihet är oundgängliga delar av vår demokrati. Man ska kunna yttra sig fritt. Lagen om hets mot folkgrupp behöver antagligen ses över. Om det om puckopastorn sa inte är hets mot folkgrupp, vad är då hets mot folkgrupp?
Jag som är lätt konspiratoriskt lagd kan inte låta bli att undra om domslutet blivit detsamma om det hade varit en ilsk imam som hetsat mot judar. Jag har en smygande misstanke att det är mer "ok" när homosexuella blir smädade.
Påven har i sin outsinliga visdom (obs ironi) kommit fram till att präster som "har djupt rotade homosexuella tendenser" (obs ej ironi, märkligt nog) inte ska kunna vara präster i den katolska kyrkan. Däremot ska de som kommit över sin homosexualitet kunna vara det.
Hallå! Vakna! 2005!

I eftermiddag hade vi från Kolbäcksådalens gymnasieförbund ett givande möte med Västerås gymnasieledning. Vi ska utöka vårt samarbete och börja se på hur vi ska kunna fördela program och inriktningar sinsemellan. Låter kanske inte så märkvärdigt, men det är en stor grej för oss och det är skönt att märka att västeråsarna blivit så villiga att samarbeta med oss i gymnasiefrågor. En ganska stor omsvängning. Vi bankade huvudet i väggen under ett antal år, men den senaste tiden verkar proppen ha släppt. Härligt! Trägen vinner och tjat betalar sig är väl slutsatsen man kan dra.
Slut för idag
Olle (djupt rotad i sina heterosexuella tendenser, vad man än kan tro av bilden att döma)

1 kommentar:

Anonym sa...

Tur jag raderade bilderna från vår gemensamma resa.