2005-11-25

Nätpoker och Fan fan fan-

vad bra Thåströms nya platta är!
Härligt när gamla hjältar (känns som det var igår vi trängde oss in sju pers i en Lada Samara för att åka till Köpingsparken för att se Imperiet, fast det var 20 år sen...drygt...suck) håller stilen år efter år.
Thåström måste ha den mest innerliga rockrösten i landet. Köp och lyssna!
Andra som verkar ha lika långt till bäst före-datumet som mjölken på Lidl är Neil Young, Van Morrison, U2, Madonna (åldras hon över huvud taget?), och Stones. De sistnämnda kanske kommer till Ullevi i sommar, då måste jag dit. Den första konsert jag var på, som 14-åring, var Stones på Ullevi 1982. Faster Meta tog med mig dit, jag hade knappt hört talas om de gamla stötarna (redan då var de gamla stötar...) jag gillade ju Noice.
Tre ackord in på första låten (Start me up) var jag såld, frälst och omvänd.


Svenska spel ska börja med nätpoker. En inte helt lätt fråga att ta ställning till, men jag tycker att det är väl en anpassning till verkligheten. Hundratusentals svenskar spelar poker på nätet och vinsten går till spelbolagen. Det är väl bra om staten kan vara med och dela på den kakan så att vinsten går tillbaka till statskassan.
Dessutom kan jag tycka att poker på många sätt är smakligare än andra spelformer. Om du spelar på ATG, Lotto, Stryktips, Keno, kombilotteri, triss, oddset, lången, bomben och allt vad som nu finns därute så är du som spelare alltid i ett underläge. "Banken" vinner alltid i längden. Poker skiljer sig från alla dessa i och med att om du är skicklig så är det faktiskt möjligt att vinna i längden. Det är ju ingen slump som gör att det finns folk som kan försörja sig på poker. Det finns inte så många Keno-proffs därute....
Å andra sidan är de som vinner i längden en försvinnande liten minoritet och de allra flesta går back. Dessutom är poker kanske mer beroendeframkallande än andra spel, särskilt på nätet, som är tillgängligt dygnet runt och ingen kan se hur mycket du satsar. Media spär på med massvis av reportage om killar (för det är nästan bara killar) som tjänat storkovan på poker och nu lever lyxliv. Reportagen om de som spelat bort hus, hem och familj är väldigt få. Fler sådana skildringar skulle behövas.
Å tredje sidan finns ju redan alla möjligheter för de som är benägna att bli spelberoende, att trilla dit. Är man lockad att spela nätpoker så finns det ju inga hinder att göra det idag, så om svenska spel sätter igång så tror jag att det ökade spelberoendet blir marginellt.
Som ni märker är jag extremt velig, å ena, andra och tredje sidan. Hade jag tid skulle jag nog hitta ännu fler sidor...

Ju längre jag hållit på med politik, desto mer har jag lärt mig att det inte finns bara svart eller vitt, rätt eller fel.
De som kommer med enkla svar på svåra frågor blir jag direkt skeptisk mot. För att inte tala om de som inleder ett inlägg med:
"Så här är det...."
Då slutar jag lyssna.

1 kommentar:

Carin sa...

Jag var också på Ullevi 1982 och såg Stones! Att vi inte sågs då?
15 år och då inbiten stonesfan. jag och mina kompsar sov i kön för att få platser så nära scen som möjligt. Nära scenen var jag också på Ebba Grön, var det 1981? på Oasen i Rågsved. Lite för nära. Det var då jag fick min tinnitus...
Men va fan, det var ju till Ebba grön. Det är minsann inte alla som kan skryta med det!