2005-11-20

Sushi


När Yoko kom hit från Stockholm där hon firat en god väns 30-års dag överraskade hon mig med att ha med sig sushi från Zen på Frejgatan. Hennes väns mamma driver stället och där görs Sveriges i särklass bästa sushi. Sushi skulle jag kunna ha en separat blogg för, det är nyttigt, otroligt gott (om det görs på rätt sätt), kan varieras i det oändliga och är dessutom vackert att se på.

Gott som tusan var det. Det är en av få nackdelar med att bo i Surahammar, man kan inte få tag på bra sushi (om man inte gör den själv).

Ett mysterium i restaurangbranschen är varför det inte finns "Kaiten-sushi" ställen. Det är "rullbands-sushi" restauranger där små tallrikar går på ett löpande band genom lokalen. Man tar det man vill ha och betalar efter vilken sort man tagit och hur många tallrikar. När vi är utomlands letar vi genast upp en Kaiten-sushi och blir sittande i timmar.. I London, Miami och Tokyo förstås har vi hittat dessa inrättningar, men inte i Stockholm, konstigt nog. Det vore en lysande affärsidé. Man behöver mindre personal, och det skulle dra massor med folk med tanke på hur poppis sushi blivit i Sverige de senaste åren.

Två bilder nedan från mitt senaste besök i Tokyo (dec 04), många tallrikar blev det....


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Olle!
Sushi bloggen var bra. Ett tips det finns ett bra ställe i Enköping som har "take a way sushi" min bror är galen i denna rätt och brukar åka dit för att stilla sitt begär, det är ju inte lika långt som till Stockholm.

Ha det.
Denise.

Viann sa...

Nu är det så att det startats ett krig mellan sushiälskare och kebabätare.

Om du stöder sushiälskarna så visa det! Kommentera min blogg och hjälp oss att vinna detta