Nästa vecka åker jag till Manila på Filippinerna för att delta på en konferens om Aids. Pressmeddelandet kan du läsa nedan. På väg hem därifrån kommer jag att stanna till i norra thailand för att träffa organisationer från den Burmesiska oppositionen, och skapa mig en bild av läget på plats. Det ska bli jättespännande och intressant. Det är extra viktigt nu när det inte skrivs så mycket om konfliken i Burma. CNN:s kameror är borta, och världen riktar sitt intresse åt andra håll, men lidandet och övergreppen fortsätter, då är det viktigt att fortsätta jobba med frågan och låta burmeserna veta att vi fortsätter att bry oss och satsar på att stödja deras arbete för demokrati.
Jag ska försöka blogga under resans gång, men vet inte hur pass uppkopplad jag kommer att vara. Förhoppningsvis så ska det funka, så håll koll!
Riksdagsledamöter deltar i ett internationellt möte om hiv/aids med parlamentariker från hela världen
Riksdagsledamöterna Kenneth Johansson (c), ordförande i riksdagens socialutskott, och Olle Thorell (s), ledamot av riksdagens utrikesutskott, deltar den 28-30 november i det första globala parlamentariska mötet om hiv/aids i Manila, Filippinerna. Mötet har förlagts i nära anslutning till Världsaidsdagen den 1 december.
Temat för mötet är parlamentens roll och ledarskap i kampen mot hiv/aids. Vid konferensen kommer Interparlamentariska unionen (IPU) att presentera en parlamentarisk handbok om hiv/aids som tagits fram av en arbetsgrupp inom IPU. Fram till utnämningen som handelsminister i september 2007 ingick dåvarande riksdagsledamoten Ewa Björling i arbetsgruppen. Vid mötet i Manila kommer också ett underlag om parlamentens roll i arbetet att försäkra människor tillgång till medicinsk behandling att diskuteras.
I en kommentar inför mötet säger riksdagsledamot Kenneth Johansson (c):
Sverige har under flera år spelat en stor och viktig roll i det internationella arbetet för att bekämpa spridningen av hiv och aids. Mötet i Manila, med deltagare av parlamentariker från hela världen, är viktigt just för att den parlamentariska nivån har så stor betydelse för öppenheten och ledarskapet i denna fråga,
Riksdagsledamot Olle Thorell (s) säger i en kommentar:
Även om vi ser sjunkande priser på bromsmediciner är ökade insatser för vård och behandling fortfarande nödvändiga. Effektiva insatser för vård och behandling ställer dock krav på utvecklingsländerna och vårt utvecklingssamarbete att skapa förutsättningar för fungerande hälsosystem för medicinsk behandling också i svaga och fattiga länder.
2007-11-23
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar