2008-09-16

Andra halvlek


Idag inleds mandatperiodens andra halvlek i och med riksdagens högtidliga öppnande. FRA-demonstrationer kommer nog att prägla dagen. Det är inte regeringens enda huvudvärk.

En ny opinionsundersökning idag, visar att opinionsläget är stabilt katastrofalt för borgarna. HÄR kan du läsa om den. Intressant är att S tar väljare från alla partier, inte minst kristdemokraterna. De går en jobbig höst till mötes. Sverigedemokraterna fiskar efter deras värdekonservativa (abortmotståndare, HBT-fobiker och andra stollar) väljare, och de läcker väljare till s (förmodligen välfärdsivrare som ser att s för en mer vettig politik för bl.a äldre).

I höst kommer frågan om könsneutrala äktenskap upp på dagordningen igen och då kan Hägglund inte längre balansera kvar på den ytterst slaka lina han befinner sig på. Antingen får KD knäcka alliansen eller så får KD göra sig omöjligt för sina kärnväljare.
Kom just från öppnandet.
Reinfeldt nämnde inte med ett ord FRA-debatten.
Maud hade hatt och lila klänning.
Silvia hade helsvart.

1 kommentar:

Tobias sa...

Annars har ju s haft det största tappet till sd. Om man vill harmonisera Sveriges abortgräns med resten av Europa och inte ha västvärldens mest extrema abortgräns är man alltså "abortmotståndare"? Om man anser att heterosexualitet är normen, vill värna barnens bästa och är kristen är man alltså "HBT-fobiker"? Jag hoppas att du är medveten om att det är ganska många av dina egna väljare som faller bort då.