2006-06-01

Stolleprov och bortitok-förslag!




Orienterande ungar i barnkommunen Surahammar

Några reflektioner över nyhetsflödet på sistone. Vänsterpartiet har gått ut med att man vill förbjuda läxor i skolan. Snacka om att spela i händerna på Fp och andra batongpedagogikförespråkare (vilket fantastiskt långt ord jag skapade :-). Jag förstår deras resonemang, men det är ju bortitok att förbjuda läxor. Man måste lämna till professionen att tillsammans med elever och föräldrar bestämma hur man ska ha det på varje skola. Läxor bara för läxors skull är inget bra. Kunskap kan inhämtas på många andra sätt och alla barn är inte stöpta i samma form. Ett problem är att alla barn inte har möjlighet att få stöd och hjälp hemma. Ett annat problem med läxor är ju att barn blir stressade och överlastade. De behöver tid att bara vara och för att använda ett favorit-ord; man måste "tomglo" ibland också. Det diskuteras sällan, men många barn och ungdomar lägger ner massor med tid på skolarbete i hemmet och känner att de inte räcker till ändå. Den diskussionen försvinner när debatten styrs av påståenden om flumskola, värstingar, mobbing och disciplinproblem. Så ser inte skolan ut idag, inte bara så i alla fall.
Ett annat stolleprov är förslaget från djurskyddsmyndigheten att förbjuda folk att hålla häst. Ensamma hästar mår inte bra, de behöver sällskap.... Jag säger inte emot, men hallå! Vad är nästa steg? Det är synd om guldfiskar som har så dåligt minne, man kanske borde ge dem minnesträning. Syrsor blir deprimerade om ingen hör deras sång...
Några bilder från veckan som gått:

Obegriplig slogan från studenter på Kantzowska gymnasiet. Förslag på tolkningar mottages tacksamt.

Min svåger Micke på sin ögonsten, mindre politiskt korrekt almanacka...

Syster Anna och hennes ögonsten

Golfgrubbel.
Spelat Frösåker två ggr denna vecka. Fantastiska greener, snabba och rättvisa. Spelade ok idag, 33p 79 slag trots svåra vindar och rent djävulska flaggplaceringar på en del hål. Vann lagtävlingen och kom tvåa i A-klassen (50 deltagare). Tydligen hade många det jobbigt i blåsten. Svingproblemet idag var att jag pullar mellanjärn åt vänster. Går på för snabbt med handlederna och försöker styra bollen med händerna i stället för att bara svinga igenom. Det som var bra idag var puttandet, särskilt långputtar. Kämpade på bra trots problemen och slog ett par riktigt, riktigt bra drivar på bl.a. hål 4, 6 och 10. På tian hade jag bara 60 meter kvar, tänk om det kunde vara så enkelt jämt... Ser fram emot OOM kval på söndag, H35 uttagning på tisdag och DM nästa helg på Orresta.

Inga kommentarer: