2008-01-22

Kärlek är kärlek


Läser idag om KD-ledamoten Anneli Enochson som i en intervju i SvD, i sin argumentation mot könsneutrala äktenskap inte gör någon skillnad mellan homosexualitet, incest och månggifte. Hon menar att på samma sätt som samhållet inte kan tillåta att man gifter sig med sitt eget barn eller vill gifta sig med fyra personer , så kan samhället inte heller tillåta att två vuxna av samma kön som älskar varandra gifter sig.

Jag blir upprörd över den här skenheliga värdekonservatismen som representeras av många KD-politiker. Samhället utvecklas och rör sig framåt. Vuxna männsikor som vill gifta sig med varandra ska väl kunna göra det. Det drabbar ingen, men det verkar skrämma många. Jag förstår inte vad det är man är så rädd för. Samhällets grundpelare kommer knappast att rämna om vuxna människor som älskar varandra får gifta sig.

Om lagstiftningen inte hade utvecklats i takt med tiden skulle homosexualitet fortfarande vara straffbart, kvinnor skulle inte få rösta och man skulle ha olika antal röster i valet beroende på hur mycket förmögenhet man hade. Dessa reformer ligger långt tillbaka i tiden, men värdekonservativa krafter var emot de reformerna då, precis som de är emot könsneutrala äktenskap idag.

Kärlek är kärlek och det är inte upp till staten att VDN-märka två vuxna människors beslut att gifta sig.

6 av 7 partier är för en könsneutral äktenskapslagstiftning, det vore ett svek inte bara mot alla homosexuella par som vill gifta sig, utan också mot demokratin, om KD tillåts blockera frågan ytterligare.

Inga kommentarer: