2005-12-09

Mauda in sig i ett hörn och Wettexstrategi

Sällan har man sett en så klantigt skött borgerligt utspel. Katastrofkommissionen la verkligen upp bollen på straffpunkten åt högerpakten. Fram stegar Jöran H, Göran H, Leijonborg och Reinfeldt. Resultatet blev ett självmål. Från läktarplats i Thailand såg Maud på. Från att ha möjlighet att visa enighet och att kunna kanalisera den kritik som finns från hög och låg, så lyckas man via centerpartistiskt harakiri missa totalt.
Man börjar verkligen undra... Om inte borgarna kan komma överens om en sådan i sammanhanget liten sak, hur ska de kunna komma överens om verkligt viktiga saker.
De står ju mil ifrån varandra i många frågor. Familjepolitiken, kärnkraften, bostadspolitiken, maxtaxan mm mm. Hoppas verkligen väljarna noterar hur borgarna beter sig och drar några slutsatser av det.

En liknelse för oss golfare skulle kunna vara att ha en 5 centimeters putt för att vinna Brittish Open, missa bollen, träffa sig själv i pannan med klubban och sedan skylla på caddyn, vädret och medspelarna.

Storstädade igår och köpte i samband med det nya disktrasor. Står där vid städhyllan o ska välja disktrasa. Hmm vad ska man välja... Wettex eller den billiga varianten?
Ser sedan på Wettexpaketet att där står - "Limited Edition" och minsann är det inte ett lite annorlunda mönster på trasan. Brister där ut i fnissanfall.
Varför tror de på Wettex att jag ska bli mer benägen att köpa trasan om det är en "Limited Edition"?
Är det en exklusiv begränsad upplaga?
Är trasorna numrerade o signerade?
Finns det folk som samlar på disktrasor?
Jag skulle gärna varit en fluga på väggen då marknadsgruppen på Wettex kom fram till beslutet att gå ut med en "Limited Edition". Hur tänkte de? Hur lät det?
"-Jag vet grabbar - vi kör en exklusiv begränsad upplaga med retromönster!"
"-Jaa, bra Nisse, det kör vi på!"
Kapitalismen är märklig.
I och för sig funkade det, nog tusan köpte jag deras trasa allt....


Bild från distriktskongressen i helgen, foto Carin Lidman. Läs gärna hennes blogg här. Där finns fler bilder därifrån.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket intressant iakttagelse om disktrasemarknadsföring. Något vi kan ta till oss i valrörelsen?
"Kryssa en Olle - Limited edition"

Stod i eftermiddag och gjorde sånt du ska göra i framtiden - delade ut flygblad utanför Västerås Central. Tillsammans med EN riksdagsledamot, ett kommunalråd och en valkretssekreterare Det var kallt....

Snygg bild :-)

olle sa...

Haha, i och för sig finns jag verkligen i en ytterst begränsad upplaga. Endast en finnes. Om nån hade hört av sig hade jag gärna stått o delat ut flygblad.
Ursäkta stölden av bild, antar att det var ok....