2007-02-14

Lägesrapport.

Har varit en dålig bloggare på sistone. Kommer att bli bättre.
Bilder som visar vad jag bl.a sysslat med nedan.
Mona, Urban Ahlin och utrikesutskottets s-grupp delade i dag ut rosor och vår alternativa utrikespolitiska deklaration, utanför riksdagshuset idag. Media var mkt intresserade.

Utsikt från VLT-huset där jag var på studiebesök häromdagen. Vi hade intressanta diskussioner med bl.a. chefredaktören Elisabeth Bäck. Det var ett intressant samtal där vi diskuterade våra olika roller och förväntningar på varandra.

Medlemsmöte med sossarna i Surahammar. Förra kommunalrådet (eller egentligen förr-förr-förra) Erik G Andersson, mer känd som Masen fick ordet och berättade om politiken förr, med anledning av att vi nu publicerat hans memoarer.

Konferens med S-märkta kommunalråd, oppositionsråd, landstingsråd och riksdagsledamöter. Österberg leder mötet och temat var hur vi ska verka under mandatperioden för att vinna valet 2010.

Vinterpromenad på Björnön en fantastiskt vacker söndagförmiddag.

Gunilla Svantorp från värmland, S-landstingsråd, berättar för s-landstingsgruppen i Västmanland hur de gjorde för att ta tillbaka makten. Rigmor Åkesson, Anders Rydell och Inga Britt Helgesson lyssnar intresserat.

Middag på kinesiska ambassadörens residens. Ambassadören delar ut små presenter efter middagen. Vi fick ställa frågor och hade en ganska öppen diskussion mellan de många rätterna. Jag frågade vad Kina har för ambitioner i tredje världen när de nu lånar ut stora summor pengar till bl.a många fattiga afrikanska länder. Ställer de villkor på demokratisering och mänskliga rätter?

Som ni ser så är riksdagsjobbet varierande! Och kul!

1 kommentar:

Carin Lidman sa...

Fina bilder!
Särskilt den från Paradise gillar jag! (Och det inte för att jag var med på den)