2006-08-20

Vinnare och valmanisfest

Vi socialdemokrater har presenterat vårt valmanifest i helgen. Jag blev glad när jag läste innehållet. Reformer finns som vi har sett fram emot att kunna genomföra sen gammalt:
Höjt tak i a-kassan
Högkostnadsskydd i tandvården
Fri tandvård för alla upp till 24 år
Fler fritidspedagoger och förskollärare
Höjt studiemedel
Dessutom finns satsningar på miljön, och på forskning och utbildning.
Alla dessa satsningar gör att vi värnar den svenska modell som vi sossar står för och har byggt upp. En modell där trygga människor vågar, en modell där vi vill konkurrera med kunskap inte med låga löner. Arbetsmarknaden har vänt och fler och fler får jobb som tidigare stått utanför arbetsmarknaden.

Fredrik Reinfeldt tycker att det är provocerande att höja taket i a-kassan!
Hallå??? Provocerande??
Provocerande tycker jag att det är att försämra för alla arbetslösa, att lägga en extra skatt på pensionärer och att helt utan att tala om var pengarna ska tas ifrån, säga att man ska matcha alla reformer som vi sossar kommer med. Att säga så och samtidigt säga att man vill sänka skatterna med många miljarder......det är provocerande.

I helgen gick klubbmästerskapen på Sura GK av stapeln. Där gör vi medlemmar upp om vem som är bäst egentligen, utan handicap spelas 36 hål på lördagen och 18 hål på söndagen.
Jag hade en bra helg och lyckades med ett slags marginal ta tillbaka titeln som klubbmästare för herrar 35, och kom dessutom trea i herr-klassen. En fyrameters nedförsputt på sista green lyckades jag tråckla i för att avgöra, det var riktigt skönt och bra för självförtroendet framöver.

Golf är en märklig sport, ju mer man kämpar och tar i, desto mer krampaktigt svingar man och då går det dåligt.
Det optimala är att vara fullt fokuserad och helt avslappnad, samtidigt! Det tillståndet är inte lätt att hitta, men det går....
Så ska man nog leva sitt liv också.....fullt fokuserad och helt avslappnad.

Vinnarna i de olika klasserna, högst upp till höger Johan Eriksson, var allra bäst, han hade 78-70-75, jag hade 79-82-76.

Leo, 6 veckor, var helt ointresserad av golfen, men väldigt avslappnad....


Fergus, 9 veckor, brydde sig inte särskilt heller, utan trivdes på sin fäll.

Inga kommentarer: