2006-08-17

Sommarresumé och skuggboxning


(Konstsim på Carin L:s kalas, Anna W, OT och Camilla, notera de föredömligt sträckta tårna)


Igång efter en härlig sommarledighet. I och för sig har jag inte bara varit ledig, jag har haft en del administrativt pysslande med valrörelsen här i Sura, gått på en del kommunala möten och rott båt för partiets räkning i Arboga. Men mest har det varit ledighet. Jag har tillbringat en hel del tid på Öland, golfat, läst böcker, badat mer än jag gjort någon sommar sen barndomen och haft det allmänt bra. Sommarens stora besvikelse var väl annars sveriges nesliga utträde ur fotbolls-vm. Tyskarna fick oss att se riktigt dåliga ut och det smärtade en fotbollstok som jag. Det värsta var ju att det inte ens fanns nåt att skylla på, vi sög och de var bättre.....suck....

Högerpakten (aka alliansen, aka oppositionen, aka borgerligheten, aka högerspökena) har i sin iver att ta över makten lyckats måla in sig i ett bekant hörn. Samma hörn som herrar Bildt och Fälldin känner väl igen. Man har tämligen lätt att komma överens om saker att lägga skattepengar på (se skattesänkningar, vårdnadsbidrag etc) men kan inte komma överens om hur kalaset ska betalas (se finansiering av fastighetsskatten). Hoppas att folk upptäcker detta i tid innan valet.
Fredrik Reinfeldt är en skuggboxare av rang. När han kommer med ett förslag som folk blir arga på (se försämrade ränteavdrag) så dröjer det ungefär två nanosekunder innan han tar tillbaka allt. Det roliga (eller kanske patetiska) med det hela är att han sedan fiskar efter credit för att han är så lyhörd och tar intryck av vad han hör! Lyhörd......my ass! I min värld (läs Surahammar) så ser vi sånt beteende som hållningslöst och fegt, lömskt och ryggradslöst.
Man ska säga det man menar och mena det man säger! Ska det vara så svårt?

Nedan liten bildexposé över sommaraktiviteter:

Visfestivalen i Västervik gästades av den geniale Kjell Höglund, här på scen med bl.a Dan Viktor, den nya visans guldgosse (till vänster)

Eldkvarn och Plura hade tyvärr en ganska ordinär dag på jobbet, snyggt och proffsigt, men sååå segt. Ni kan bättre!

Solen går ner över Fiskkraken, borta bra men Sura bäst, som vi brukar säga...

Trollslända?, Gräshoppa? Ett Ufo? Olle strax innan ett magplask?
Mäktig ek på Saxnäs GK, fantastiskt fin bana straxt norr om brofästet.
Åmänningen i bakgrunden, syster o särbo i förgrunden.
Päivi tar hem en monsterpott kvällen då klanen Ericsson gjorde rent hus.
Blomsterprakt på Capellagården i Vickleby på Öland
Sosselaget i medeltidsrodden: Styrman Lars Eriksson, roddare i rött Peter Weiderud, roddare i munkkåpa (som var extremt varm) och solbrickor OT, Anna Nikkula, Annicka Duan och den urstarke dubbelrodderskan i rosa, Pia Nilsson riksdagsledamot från Sala. Båten hette "alla ska med", vår prestation var ingen uppvisning direkt men vi hade kul och nådde målet till slut.

Kommer nu att blogga oftare framöver, så titta in med jämna mellanrum och lämna gärna kommentarer!

2 kommentarer:

Anonym sa...

ser ut å vart en fin sommar ....

olle sa...

det var det verkligen, s�rskilt i brandbo-trakten...