2010-06-07

Den rödgröna tråden!

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet i Surahammars Kommun har nu kommit överens om att samarbeta efter valet i höst!
Våra tre partier samarbetar på riksplanet, och vi står varandra nära ideologiskt. Därför är det logiskt att vi även samrbetar i kommunen efter valet.
Vi socialdemokrater har egen majoritet i fullmäktige i Surahammar, men vi försöker vara lyhörda för goda idéer varhelst de kommer ifrån. Precis som Bamse säger:" Är man stor och stark, måste man vara snäll!"
Hittills har vi inte haft något organiserat samarbete med något annat parti. I många frågor är partierna i fullmäktige överens om tagen, och vi och vänsterpartiet röstar i de allra flesta fall likadant.
Miljöpartiet har haft ett samarbete med de borgerliga, men har nu bestämt sig för att efter valet samarbeta med oss. Det är vi glada för och vi ser fram emot ett givande samarbete där vi kan fatta kloka beslut för kommunens bästa.
Överenskommelsen är sådan att vi har bestämt att vi ska ha gemensamma gruppmöten efter valet. Det är förberedande möten inför kommunstyrelse och fullmäktige, där vi diskuterar förslagen och bestämmer oss för vår linje.
Vi kommer inte att skriva något gemensamt handlingsprogram, utan vi går till val på vår egen politik och våra egna handlingsprogram.
När vi sedan ser valresultatet så får mandatfördelningen där avgöra hur samarbetet kommer att se ut konkret.

Inga kommentarer: