2010-04-25

Gökur

Jag visste i och för sig redan att högerregeringen har en väldig tro på privatiseringar men det senaste beviset för det tar blind övertro till en helt ny nivå. Åsa torstensson har en lösning på de problem som vulkanaskan ställt till med. Snilledraget är att blixtsnabbt avreglera tågtrafiken så att "vulkanoffren" plötsligt ska finna en skrälldus med nya tåg från proffsiga entreprenörer som kan transportera en hem.
Jag trodde det var på skoj, men det var det inte. Sanslöst oövertänkt.



En klok bekant tyckte att ministern är som ett gökur:
en gång i kvarten hoppar hon fram och skriker: "privatisering!"

Bilden har inget samband med texten egentligen. Men den är lite kul...

-- Postat från iPhone-

2 kommentarer:

Henrik sa...

Det fanns minst ett bolag som hade tillgängliga tågsätt att sätta in. Det enda hindret för detta bolag att hjälpa till med strandsatta resenärer var lagstiftningen. Men du tycker kanske det vore bättre att de här tågsätten stod oanvända i ett garage så att monopolet kunde värnas?

olle sa...

Du har säkert rätt i att det du säger, men att tro på privatisering som allena saliggörande mirakelkur, det köper jag inte. Vi tror att det kan vara vettigt att avreglera vissa marknader och det finns inget egenvärde i att staten äger bolag, MEN vi tror inte att det gäller alla marknader och alla statliga bolag, bara för sakens skull.