2010-01-26

Nu får det väl ändå vara nog!


I Aftonbladet igår så passerar två moderata riksdagsledamöter anständighetens gräns. Gunnar Axén som är ordförande i Socialförsäkringsutskottet och Helene Riviére från Stockholm, går till attack mot Alexandra Johansson,trebarnsmamma i Surahammar och numera utförsäkrad från sjukförsäkringen. Det Alexandra har skrivit i Aftonbladet om sitt liv som utförsäkrad, beskrivit den ångest som de nya reglerna har inneburit för henne och den otrygghet som hon ständigt lever med. Svaret hon får från de här två moderaterna är att "hon vill inte försörja sig själv". "Hon vill vara kvar i sjukförsäkringen.....och gå fri från krav". Hela artikeln tar ära och heder av Alexandra, stämplar henne som arbetsskygg och bara ute efter att försörja sig på skattebetalarnas bekostnad.

Jag blir så förbannad! Det här är ett lågvattenmärke av moderaterna av sällan skådat slag!
Jag tar inte ställning till om Alexandra har rätt till sjukersättning eller inte. Jag känner inte henne, jag är ingen läkare och jag förstår att det inte är min roll att värdera hennes tillstånd överhuvudtaget. Men Axén och Riviére har tydligen den kunskapen. De vet tydligen att Alexandra bara är lat och behöver ta sig i kragen. Det är helt vansinnigt!
Hur kan dessa två ta sig rätten att utifrån sin maktposition, fullständigt förödmjuka en enskild utsatt person? Det visar verkligen på den cyniska människosyn som döljer sig bakom moderaternas slipade retorik om arbetslinjen. Det visar att de tar för givet att folk är ena lata smitare som bara vill roffa åt sig av skattepengar. Att bara ha mage att ge sig på en enskild person på det sättet. Det får mig att må illa! Vilken rätt har de att göra det?

Alexandras artikel kan du läsa HÄR

Och Axén och Riviéres sågning kan du läsa HÄR

Axén är inte vilken moderat som helst. Han är ordförande i socialförsäkringsutskottet och "mastermind" bakom lagen om sjukförsäkring och ändringarna i riksdagen.

Både han och Riviére borde omgående be Alexandra om ursäkt. Om de kan fortsätta på sina uppdrag får väljarna avgöra. Jag tror att deras dom kommer att bli hård, för så här får man inte bete sig!
Kritisera gärna våra förslag, förklara för väljarna varför era förslag är bättre. Men ni ska inte ge err på enskilda människor och använda dem som slagträ i debatten! Skäms!

Undrar om de moderata ledamöterna i länet håller med Axén och Riviére? Är det så här debatten ska vara fram till valet också i länet?

2 kommentarer:

Åsa Eriksson sa...

Det verkar som att herr Axén överträffar sig själv i lågvattennoteringar vecka efter vecka. I förra veckans Agenda skyllde han alla problem med de nya sjukförsäkringsreglerna på en lokal Försäkringskassechef, trots att den berörde chefen uttryckligen sa "Vi har inte hittat några fel i dessa bedömningar. De är helt enligt det regelverk Försäkringskassan har fått." Att saker blir fel ibland måste vi acceptera. Men vi kan aldrig acceptera att ansvariga politiker inte tar ansvar för sina felaktiga beslut och gör något åt dem.
Det enda positiva med Axéns agerande och uttalanden är att han sopar banan för rödgrön valseger.
Heja Olle!

Christina Waster Jansson sa...

Jättebra, Olle!