2007-09-25

It's alive!

Bloggen lever igen.

Ursäkter till alla trogna läsare. Ni är fler än jag trodde, om jag ska döma av alla som undrat vad som hänt med bloggandet

Har varit en dålig bloggare sen före sommaruppehållet. Flera anledningar till det. En är att jag ville vara ledig från även bloggandet i juli. I augusti reste jag hit och dit i tjänsten. Jag avverkade tre kontinenter på lika många veckor, och hade bara några dagar emellan varje tjänsteresa. Bloggandet kommer nu att återupptas och minst en gång i veckan kommer ni att kunna läsa nya inlägg här.

Hursomhelst sommaren var bra. Jag förstår inte alla som klagat över vad regnigt det varit, det var väl en alldeles vanlig svensk sommar. Sol och regn om vartannat. Vi tillbringade tre veckor på Öland i juli, en vecka regn två veckor sol. Vilsamt och skönt. Golfade, plöjde massor med böcker och vann en fruktkorg på en golftävling. 40-årsfest, mycket lyckad för sambon hanns också med.


De senaste veckorna har varit fyllda av motionsskrivande. Jag sitter nu och försöker få ihop dels egna motioner om bland annat fossilfritt västmanland, en motion om ordningsbetyg, en om Strömsholms kanal, en om ekomuseum bergslagen. Samtidigt så jobbar vi i utskottsgruppen med vår kommittemotion om utrikespolitiken. Jag ska skriva avsnitten som handlar om Asien och handelspolitiken. Det är verkligen nåt att bita i...

Återkommer här vartefter arbetet blir klart.

Nedan lite bilder sen senast:

På kurs i London i augusti. Vi blev visade runt i "the houses of parliament " av en äkta lord. Intressant. Helt vansinnigt egentligen att kunna ärva en plats i parlamentet och inneha den på livstid. England är i många stycken mycket mer av ett klass-samhälle än vi tror.


Kungen av hobbytomatodling (pappa) driver upp tomatplantor som skulle bli typ 80cm höga upp till taknocken. Skulle kunna vara med på bondens egen marknad, men äter helst allt själv. Det bör räcka till efter jul...

I augusti var vi på turné i länet, besökte arbetsplatser, skolor och deltog på partimöten under tre intensiva dagar. Här är vi (länsbänken) på Systemair i Skinnskatteberg. Ett mycket framgångsrikt företag med stora exportframgångar, som verkligen bevisar att vi lever i en globaliserad ekonomi.



Deltog på PT:s kongress i Sao Paolo i augusti. President Lula talar till en jublande publik. En häftig upplevelse, även om det inte fanns tolkning just då.



Sen fick jag (och ca 100 andra internationella gäster) möjlighet att hälsa på honom. Inte läge för djupare samtal direkt...


Riksdagens högtidliga öppnande förra veckan. Pampigt och kul att få träffa alla kollegorna igen. På kvällen var det opera, första gången jag var på operan i Stockholm. Otroligt vacker byggnad och tjusigt värre, men själva uppsättningen (Cosi fan tutte, Mozart), tja jag vet inte. Opera för mig är starka känslor, blod och krossade hjärtan - den här uppsättningen var mer som Stefan och Christer.... och jag gillar verkligen inte Stefan och Christer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Välkommen tillbaka! Motionera på du! Ser fram emot att du distribuerar motionen om Ekomuseum Bergslagen till tveksamma kommuner i området! Ingen kan åstadkomma ensam det man kan göra tillsammans.
Fast demokratisträvandena i Burma är ju viktigare....